Voedingscoach - De impact van snacks

5 jaar geleden

We horen het misschien niet graag, maar afvallen is vooral een kwestie van minder eten. Door je dier op een slimme manier voeding of snacks te geven, kun je al heel veel calorieën besparen.

  • Voeding geven we vaak ‘op het oog’ of tot het bakje vol is. Moet je dier afvallen? Neem dan een wat kleinere voerbak of maatbeker. Zo ben je minder geneigd te veel te geven. Boven alles: meten is weten! Kijk goed op de verpakking hoeveel je dier dagelijks nodig hebt en gebruik een weegschaal om de dagportie die je geeft af te wegen.
  • Wil je toch graag een extraatje geven? Door een hondenkoekje doormidden te breken krijgt je dier al de helft minder calorieën binnen. Zo simpel kan het zijn! Veel beloningen kun je zelfs in heel veel kleine stukjes delen. Zo kun je met minder snacks zelfs vaker belonen.
  • Je kunt je dier vaak ook heel goed belonen met zijn ‘gewone’ voer. Houd hiervoor bijvoorbeeld een deel van zijn dagelijkse portie apart.
  • In plaats van voer in een bakje te geven kun je het vaak ook rondstrooien of verstoppen, bijvoorbeeld in de tuin of in het verblijf, zodat je dier tijdens het bij elkaar zoeken van zijn maaltijd lekker in beweging blijft. Het moeten gebruiken van zijn neus zorgt daarbij voor een extra voldaan gevoel.
  • Weet wat je voert! Kijk en vergelijk, dan kun je soms al heel wat op calorieën besparen zonder dat je je dier daarvoor veel hoeft te ontzeggen. We geven je een voorbeeld: de NatureCare Special Low Calorie vleesworst van Prins, die je als complete voeding of als beloning voor je hond kunt gebruiken, bevat per honderd gram 157,5 Kcal. Dat is niet alleen flink minder dan veel andere hondenworsten, maar zelfs heel veel minder dan een stukje kookworst, dat per honderd gram 325 Kcal bevat. Dat is nogal een verschil!

Maak je niet dik…

Kom je er toch niet helemaal uit en wil je graag hulp bij het samenstellen van het menu voor je dier? Dan staan de voedingsdeskundigen van het Prins CareTeam voor je klaar met gratis begeleiding en advies. Je kunt ze altijd bellen of mailen, wat je ook voert, via 0318-524245 of advies@prinspetfoods.nl 


Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes, tips en acties van Prins?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je nu in